We have launched our Beta version of Two2talk

Share:

Press release

Vi bygger en digital plats för de djupa, intressanta och inspirerande videosamtalen – utan troll.


We have launched our Beta version of Two2talk to a test group
To access the page, register here: https://globaltalkers.com/registrera-dig/

You will soon receive a link to test our Beta version of Two2talk.

Below you can read a press release for the Swedish market.


Vi är en ny svensk tech startup som satsar allt på intressanta samtal.

Vad gör vi?

Vi bygger Two2Talk, en helt ny digital plattform för intressanta samtal. Det innebär att den som har en hobby, intresse eller passion kan hitta likasinnade och enkelt boka videosamtal på det temat.

Var kom idén ifrån?

Idén har sin grund i en intensiv jordenruntresa till ledande inkubatorer på fem kontinenter. Den stora lärdomen var värdet av att ha rätt människor runt omkring sig. Det vill säga att kunna tala öppet med människor som brinner för samma saker som du.

– Om vi ska bli lite filosofiska ett tag kan man se människor som energi och om människor inte får utlopp för sina intressen och idéer tynar den här energin sakta bort. Men om man istället kan öppna kanaler genom samtal med personer som brinner för samma frågor växer den här energin och kan bli otroligt kraftfull, säger Erik Wallin, en av de tre grundarna, som har en bakgrund inom entreprenörskap, investeringsfrämjande och affärsutveckling. 

– Utifrån dessa perspektiv skapar vi en möjlighet för alla människor, som är öppna och har en god avsikt, att enkelt få till djupa samtal om det som just de brinner för. I all enkelhet tror vi på att nyckeln till mycket är i mötet mellan människor – och det är där den verkliga magin sker, säger hans medgrundare Marcus Pallvid, som medverkat i skapandet av ett flertal olika mötesplatser. 

– Plattformen byggs med ASP.NET Core och Entity Framework i backend och med React i frontend. Plattformen är distribuerad i ett Kubernetes-cluster hos AWS. Vi bygger en webbsida först och sedan kommer appar för Android och iOS, förklarar medgrundaren Magnus Wahlström, som har en gedigen bakgrund inom mjukvaruutveckling.

– Vi ser att det saknas en trygg plats bortom allt brus och alla troll där man kan prata 1-1 med riktiga personer. Därför lägger vi stort fokus på etik, trygghet och säkerhet, säger Erik. 

Hur går det?

Det är full fart, vi har ett starkt team på plats med support från fantastiska människor, allt från framgångsrika företagsgrundare till internationella forskare med fokus på samtal. Vi har kommit in på inkubatorn Founders Loft i Göteborg, vi har verifierat behovet, byggt en betaversion och är nu i dialog med affärsänglar i Göteborg och Stockholm som också brinner för det intressanta samtalet.

När får vi se plattformen live?

Testversionen lanserade vi 1 Maj i år (2022) för den svenska marknaden. Nästa steg är att lansera internationellt i slutet av sommaren.

Fler nyheter